Linnavalitsus võttis tänasel istungil vastu otsuse jätkata Tallinna linnaplaneerimise ameti struktuurimuudatustega, et luua ametis eraldi talitused ehitus- ja kasutuslubade menetluseks, eesmärgiga kiirendada nende lubade menetlust. Lisaks võeti vastu otsused rohkem kui kahekümne soikunud detailplaneeringute menetluse lõpetamiseks.

Tallinna abilinnapea Madle Lippuse sõnul võimaldavad struktuurimuudatused parandada töökorraldust ja luua eeldused ameti edasiseks arenguks. “Alates kevadest, mil Tallinna linnaplaneerimise amet sai endale uue juhi, on järk-järgult ametit ümber kujundatud kaasaegsemaks ja efektiivsemaks. Lisaks otsustasime tänasel istungil lõpetada üle 20 detailplaneeringu menetluse, mis on jäänud aastateks sahtlisse ootele. Detailplaneeringute menetluse aeglus tuleneb suurest mahust ja prognoosimatusest. Iga vananenud planeering ja selle võimalik menetlus nõuab märkimisväärset ressurssi. Seetõttu on oluline samm planeerimisameti töövoogude korrastamiseks ammu algatatud, kuid oma linnaehitusliku ajakohasuse kaotanud planeeringute lõpetamine,” kirjeldas Lippus.

Tänaseks on detailplaneeringute registrist rohkem kui 70 planeeringut, mis on algatatud palju aega tagasi ning on aastateks ootele jäänud. Lähikuudel ootab ees ligi 50 detailplaneeringu lõpetamist.

Ehitusosakonna struktuurimuudatusega jagatakse selgema struktuuri ning vastutuse loomiseks ülesanded kaheks – tekib eraldi talitus ehituslubadele ning ka kasutuslubadele. Koos struktuurimuudatusega tuuakse madalamale ka otsustustasand ning ehitusloa väljaandmise allkirjastab nüüd vastutav spetsialist ning talituse juhataja.

Valdkonna arengut ja kiirendatud menetlusi toetavad eelmiste struktuurimuudatuste tulemused, sealhulgas personalivaldkonna kaasajastamine, uue arendusosakonna loomine ja äsja lõppenud konkurss detailplaneeringute teenistuse juhi ametikohale. Uue juhi ülesandeks saab muuhulgas osakonna töö uuesti mõtestamine, eesmärgiga muuta planeeringute menetlus selgemaks ning tõsta ruumikvaliteeti.